Tuinaanleg

Aanleg van een tuin

RH Tuindesign heeft alle kennis en ervaring in huis om de aanleg van uw tuin tot een succes te maken. Op vakkundige wijze zorgen we voor het voorbereidende grondwerk, het aanleggen van sierbestrating en, niet te vergeten, het aanbrengen van de beplanting. De combinatie van een zorgvuldige voorbereiding en een vakkundige uitvoering zorgt voor een optimale start voor uw tuin.

Het grootste deel van de werkzaamheden voeren we zelf uit. Voor sommige, zeer specifieke taken maken we gebruik van de kennis en expertise van anderen. Een voorbeeld is het voorbereidend grondwerk. Vanzelfsprekend houden we toezicht en zorgen we ervoor dat de tuin wordt aangelegd volgens het goedgekeurde ontwerp.

Totaalprojecten

Zoals er voor de woningbouw sleutel op de deur firma’s bestaan, zorgt RH Tuindesign voor de totale uitvoering van uw tuinproject. Van kleine stadstuinen tot grote landschapstuinen, elk project wordt met de nodige expertise uitgevoerd.

Verhardingen

Klinkers

Het plaatsen van klinkers gebeurt op een geniveleerd stabilisatiebed. Naar de functie van deze verharding wordt een bepaalde dikte en samenstelling van de stabilisatie gehanteerd, waardoor de verharding een lange levensduur wordt toegeschreven. De toplaag van de verharding, nl. de klinkers zelf, bepaalt de uiteindelijke uitstraling.

Betonklinkers

Betonklinkers hebben het voordeel dat ze naar kostprijs zeer aantrekkelijk zijn. Toch moet hier een kanttekening worden bij geplaatst, nl. de uitstraling van de verharding zal in de loop van de jaren meer verweer ondergaan dan bijvoorbeeld een gebakken klinker. Doordat de fabricanten meer en meer innoveren, zal de toplaag van deze betonproducten meer en meer kleurvast blijken.

Gebakken klinkers

Door de tijdsloze uitstraling van de gebakken verhardingsmaterialen zijn zelfs de herbruikklinkers zeer in trek. Een goed voorbeeld hiervan is de alom bekende Hollandse Klinker.

Natuursteen

Als kersje op de taart qua uitstraling zijn er de verschillende natuurstenen. Ook hier zijn er in prijs grote verschillen. De alombekende Belgische hardsteen wordt meer en meer vervangen door zijn goedkopere Aziatische tegenhanger.

Kasseien

Zowel nieuwe kasseien, zogenaamde plattines, als oude herbruikkasseien geven een tijdsloze uitstraling. Door deze ook op stabilisatie te plaatsen, verkrijg je een zeer hoge levensduur en met de nieuwste technieken van opvulling is het onderhoud te minimaliseren.

Terrassen

Een terras kan bestaan uit verscheidene materialen. Ook speelt hier de factor onderhoud weer een grote rol. Hoe groter de terrastegels worden gekozen hoe minder voegen, dus ook minder kans op verontreigingen.

Grindsoorten

Het gebruik van grind heeft tal van voordelen. In de eerste plaats is er de lagere kostprijs naar plaatsing, maar ook de wateropname is een groot pluspunt. Vanzelfsprekend heeft elk voordeel ook een nadeel en dat is het onderhoud. Toch kan dit goed in de hand worden gehouden door een tijdige onkruidbestrijding. Zelfs voor de te berijden oppervlakken bestaan er stabilisatienetten dewelke de grind op zijn plaats houden.

Afsluiting

Daar de afsluiting van de tuin zeer belangrijk is, is het zeer aangewezen ook hier de nodige aandacht aan te besteden.

Verlichting

Niet alleen naar gebruiksgemak, maar ook om bepaalde accenten te leggen heeft een gepaste tuinverlichting een grote meerwaarde in uw tuinproject. Bij de aanleg kan hier de nodige aandacht aan worden besteed, door middel van het plaatsen van verlichtingslussen. De uiteindelijke plaatsing van de verlichting kan dan eventueel in een latere fase worden aangevat.

Beplanting

De keuze naar beplanting is immens, toch zijn er enkele belangrijke kenmerken waaraan een goed doordacht beplantingsplan moet voldoen. In de eerste plaats is de juiste standplaats van groot belang. Het hieruit volgend onderhoud zal hierdoor in goede banen worden geleid. Ten tweede maar zeker even belangrijk is de meerwaarde van de gekozen planten. Functioneel gezien is een haag onmisbaar als afscheiding. Een beplanting die in elk seizoen zijn meerwaarde bewijst doet U dan weer genieten van de tuin.

Gazon

Niets zo mooi dan een frisgroene gazon rond uw eigendom. Toch is bij de aanleg van een gazon vooral de start zeer belangrijk. Zoals elk levend wezen heeft ook het gras voedingsstoffen nodig. Bij de aanleg is een goede PH-waarde als een goede organische stofconcentratie van groot belang.